Peninsula de Zapata - Reisverslag uit Trinidad, Cuba van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu Peninsula de Zapata - Reisverslag uit Trinidad, Cuba van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu

Peninsula de Zapata

Door: Jochem

Blijf op de hoogte en volg Jochem & Bianca

01 November 2007 | Cuba, Trinidad

ma 28-10-2007
Om 8 uur vertrokken in 1 ruk doorgereden naar Havana. We nemen steeds vaker lifters mee, wat ons een beter gevoel geeft. In Havana hadden we geen lifter, waardoor we zelf de weg richting de ¨Autopista¨ moesten vinden. Dit ging helemaal mis. Om 1 of andere reden lijken wegaanduidingen overbodig te zijn voor Cubanen. Wij zijn echter niet zo slim (misschien hebben alle Cubanen wel TOMTOM ofzo).

Een aantal sjacheraars bood aan om even mee te rijden, maar ze hadden naar onze smaak wat te veel gouden tanden. Dan toch maar via Matanzas gereden. Door op tactische plaatsen wat lifters mee te nemen, konden we Playa Larga zonder wegaanduidingen toch nog vrij vlot vinden. We kwamen om 16.30 uur aan na een lekker ritje van 500 km slalommend tussen het vee, de fietsers, de oldtimers en de gaten in het asfalt. In Playa Larga hadden we een schitterende Casa aan zee gevonden.

di 30-10-2007
Vandaag zijn we naar ¨La Salinas¨ gereden (22 km). Hier zagen we wederom veel krabben op en langs de weg. Over een zandpad reden we door een mangrove bos. Uiteindelijk zagen we hier allerlei soorten vogels, waaronder gieren en flamingos.

Het tweede agenda punt was een bezoek aan de krokodillenboerderij ¨Criadero de Crocodilos¨. Hier werd in het Spaans uitgelegd, dat de krokodillen tot hun 6e jaar grootgebracht worden en dat daarna de helft wordt geslacht voor de ¨comida¨(maaltijd) en de andere helft wordt vrijgelaten. Vanavond staat er voor mij krokodil op het menu (voor Bianca Langustino), ik ben benieuwd.

Als laatste deel van de middag, zijn we op twee verschillende als dive site gemerkte plaatsen rondom Punta Pediz gaan snorkelen. Hier was buiten ons totaal niemand te zien. Dichtbij de kust was al veel mooi koraal en sponzen te zien.

Toen we in onze Casa aan het flexen waren, kwam er een figuur binnen met verschillende gouden tanden. Hij boodt aan om 1 van ons te masseren en als dat niet hoefde had hij nog wel een schitterende doos Cubaanse sigaren. Als dat ook niet hoefde vroeg hij zich af of we misschien geen Gilette scheermesjes voor hem hadden. Toen ik ging kijken vroeg hij aan Bianca of ze geen ketting wild. Heel apart. Later nog krokodil met knoflook gegeten. Krokodil is echt waanzinnig lekker, waarom dat niet bij de Albert Hein ligt snap ik niet.

Later meer,
Bianca & Jochem

ps. Fotos uploaden gaat in dit
godverlaten oord echt niet lukken.

• 31 Oktober 2007 - 23:46

Ernst-Jan & Inge:

Hoi Jochem & Bianca,

Klinkt allemaal weer reuze leuk en spannend! Onze vakantie is ondertussen ook begonnen maar die is toch echt een stuk minder interesant! Volgend jaar maar weer!

Groetjes & liefs,

Ernst-Jan & Inge

• 01 November 2007 - 00:11

Petra:

Hoi Bianca en Jochem.

Klinkt wel eng hoor, dat er een man met gouden tanden ineens in jullie huisje staat, waren jullie toen niet bang.
    Voor de rest klinkt het weer helemaal top en jullie maken zo wel veel mee en zien zo ook heel veel van de wereld en de mensen die daar wonen.
    Geniet er maar lekker van, groetjes Petra.

• 01 November 2007 - 11:23

Eugenie:

Hallo JoBi,

Blij weer wat van jullie te vernemen, begonnen ons al zorgen te maken, wat natuurlijk overbodig is. Dat van je kussen is echt balen, hoop dat je geen last van je schouders krijgt. Jullie beleven weer genoeg lees ik zo. Jochem hoe staat het met je onderwaterfoto's, heb je beter beeld met je rood-filter? Ben benieuwd. Nog geen last van stormen en orkanen? Hopelijk blijven die ook weg. Nou lieverds, zorg goed voor elkaar en hou ons op de hoogte.
    De groeten van opa en oma en oma Jansen.
    Dikke kus xxx paps en mams.

• 01 November 2007 - 20:04

De Hoogeveentjes:

Dus... Krokodil is echt lekker...!!???
    Het zal wel een reden hebben dat Appie Hein het niet verkoopt Maar jullie vermaken je daar prima. Nog een hele fijne vakantie en we blijven lezen. Groetjes Peter - Jeanne en Joyce (oh en nieck natuurlijk)