Guayaquil
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Jochem & Bianca
27 Juli 2008 | Ecuador, Guayaquil
In Guayaquil komen we rond half 2 's nachts in Hotel Dreamkapture aan.
26/07 De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vroeg met de bus naar het centrum. Via het leguanenpark, waar honderden beesten in bomen liggen, gaan we naar de moderne Malecon Boulevard. Aan het eind wandelen we de berg op van las Penas. Overal zijn vrolijk geschilderde huisjes te zien en schilders die hun werk presenteren. Na een uitgebreide lunch is het tijd voor een museum, vindt Jochem. Er was weinig aan, dus we hebben al snel spijt van het culturele uitstapje. Bij buitenkomst is er een grote militaire parade bezig. Dit weekend is de jaarlijkse herdenking van de oprichting van de stad en Simon Bolivars verjaardag. Leuk om mee te maken.
27/7 Vandaag zijn we 11 jaar samen. Dit vieren we met een ochtendwandeling door het oerbos Cerro Blanco 15 km buiten Guayaquil, waar we helaas geen jaguars en puma's tegenkomen. Wel kolobries, veel muggen en tarantula's. Erg romantisch.
's Middags gaan we dieren bekijken in hun semi-natuurlijke omgeving bij het historisch park van Guayaquil. Een voorproefje van wat we in de jungle gaan zien, hopen we.
's Avonds is het tijd voor verse krab. Heerlijk tekeer gegaan met hamers! Omdat het idee hebben dat we meer calorieen verbrand hebben, dan dat er in zijn gegaan, halen we bij de warme bakker op de hoek nog een superlekkere verse koek als dessert.
Nu is het tijd om onze tassen in te paken, want morgen vliegen we naar Baltra, op het hoofdeiland van Galapagos. Daar gaan we aan boord van de Golondrina, waarmee we 5 dagen gaan varen. Daarna gaan we nog 2 dagen duiken, voordat we terug naar Guayaquil vliegen.
Jullie zullen waarschijnlijk een week niets meer van ons horen...
Hasta luego!
Jochem en Bianca
28 Juli 2008 - 07:31
Ielze:
arme jochem!!! de hele tijd stil moeten zitten in het vliegtuig -
28 Juli 2008 - 07:32
Ielze:
wow 11 jaar!!!!
28 Juli 2008 - 08:21
Eugenie:
Hallo JoBi,
Alsnog Proficiat met jullie 11 jaar. Dat er nog vele mogen volgen.
Ja Jochem, je krijgt waar je recht op hebt. De hoofdprijs! Je stuiterde zeker het vliegtuig uit na zo'n lange beklemming.
Heb 1e tocht van 37 km volbracht. Vond laatste 5km
niet meer zo leuk.
Kus, Mams xxx -
28 Juli 2008 - 08:51
Papsie:
Hoi BiJo,
Na twee weken vakantie en 2500 mailtjes weggewerkt te hebben is het weer geweldig om jullie avonturen te volgen. Gelukkig hebben jullie een goede reis gehad en geniet van alles wat op jullie weg komt.
En Jochem, alles gaat snel. Een paar jaar geleden hadden jullie nog plaats over in de schaduw van de een enorme Amerikaan. Nu mag je er al naast gaan zitten. De opmerkingen zullen hun plekje weer hebben gevonden.
Nog proficiat met jullie 11 jaar.
XXXXXXXXXXXsjes, papsie -
28 Juli 2008 - 09:43
Petra Berger:
Hoi Bianca en Jochem.
Ik wil jullie beide van harte feliciteren met jullie 11 jaar samenzijn.
En Jochem was weer een bofkont lees ik, had zeker overal kramp van het mooi stil zitten en wachten tot hij verlost zou worden uit zijn benarde positie. (hihi)
Ik wens jullie een onvergetelijke reis met de boot en kijk uit naar het verslag ervan.
Groetjes en veel liefs van mij. -
28 Juli 2008 - 12:36
Anki & Gideon:
Tja, zo`n reisjes zijn altijd leuk, veel plezier de komende week. En in afwachting van jullie volgende bericht, veel groetjes vanuit (op dit moment) Hiroshima, Japan.
Konnichua! -
28 Juli 2008 - 20:17
Ernst-Jan & Inge:
Hoi Jochem & Bianca,
Veel plezier op Galapagos & met het duiken! Hopen dat jullie veel mooie beestjes zien en wel voorzichtig zijn met de haaien! Die kunnen bijten hoor Jochem!
Liefs & groetjes. -
29 Juli 2008 - 09:09
Kirsten:
Hoi Bianca en Jochem,
Geniet van jullie mooie reis! Ik volg het vanuit de kiekeboe
groetjes kirsten -
31 Juli 2008 - 10:10
Jacqueline:
Vanuit Oostenrijk kan ik jullie reis ook volgen. Hoewel niet vergelijkbaar met jullie avonturen is het hier ook prachtig, zowel het weer als de bergen! Groetjes en fijne reis!