Bush bush! - Reisverslag uit Oudtshoorn, Zuid-Afrika van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu Bush bush! - Reisverslag uit Oudtshoorn, Zuid-Afrika van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu

Bush bush!

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Jochem & Bianca

08 Mei 2010 | Zuid-Afrika, Oudtshoorn

En dan eindelijk een teken van leven uit Zuid-Afrika!

We zijn alweer een week onderweg en zijn ons eerste internetmogelijkheid tegen gekomen. Bij deze dus een update van de afgelopen week.

Vrijdag 30 april - op reis
Vandaag vertrekken we vanuit Dusseldorf via Parijs en Johannesburg naar Port Elizabeth. Tja, je moet wat over hebben voor een ticket dat 500 euries goedkoper is dan de rechtstreekse vlucht...

Zaterdag 1 mei - Port Elizabeth
Rond 15 uur landen we in Port Elizabeth, waar we de auto ophalen en naar het Blue Water guesthouse rijden aan zee. 's avonds zien we een troep black vervet monkeys en een soort marter lopen. Heet eerste wild is gespot! Om 21 uur vallen we in slaap, waar we een nacht van 11 uur maken. Heerlijk!

Zondag 2 mei - Addo Elephant park
Wakker worden door het rustgevende geluid van de zee. De vakantie is begonnen! Na het ontbijt rijden we naar het Addo Elephant park, waar we intrek nemen in onze Forest hut. 100m verderop kunnen we het park in en gaan we meteen op zoek naar beestjes. Je mag hier gewoon rondjes rijden met je eigen auto. De eerste uren zien we niet veel, behalve kudu's en wrattenzwijntjes. Als we bijna terug zijn, zien we onze eerste olifant. Geweldig wat een machtig beest!
's Middags zien we nog 6 olifanten en een schildpad. We besluiten om met de nachtsafari mee te gaan, wat een beetje teleurstellend (en koud!) is. Behalve een scrubhaze (soort konijn) en een jakhals zien we niets.

Maandag 3 mei - Addo Elephant park
Om 6.30 uur is het park open, dus dan staan we als eerste aan de poort! Met succes, want nog geen 50 meter na de ingang zien we een mega hyena! Erg indrukwekkend, het lijkt wel een beer. Helaas te snel weg voor de foto. Later ook een rooikat gezien, jakhalzen, nog 5 olifanten en 4 red hartebeesten.

Dinsdag 4 mei - Amakhala
's Ochtends vroeg voor vertrek toch nog maar even het park in, waar we buffels en jakhalzen zien. Als het tijd is om te gaan, komen we middenin een kudde van zo'n 30 olifanten te zitten. Wat voel je je dan klein als 2 mensjes zijnde in een Kia. Maar wat onzettend prachtig en bijzonder om mee te mogen maken en hun gedrag te mogen observeren. Wat een schatjes, die baby-olifantjes.
Na een uurtje rijden arriveren we bij Amakhala. Hier hebben ze een verrassing voor ons. Ze hebben ons een upgrade gegeven. Dit betekent dat we in het paradijs terecht zijn gekomen van een kamer die normaal 600 euro per nacht kost. Belachelijk. Maar niet vervelend ofzo. Ze wachten ons op met een cocktail en geven ons een rondleiding in onze Bush Lodge. Met hemelbed, zwembad, buitendouche en uitzicht op de bush. Woow!
Na de lunch vertrekken we met de Jeep, chauffeur en nog 1 ander stel op zoek naar de beestjes. Hier zien we o.a. zebra's, giraffen en witte neushoorns. Als we na 3 uur rijden na zonsondergang terug komen, brandt de open haard en staat het bad vol schuimend warm water op ons te wachten.
Hierna volgt een 3-gangendiner met o.a. wrattenzwijncarpaccio. Bij het kampvuur volgen de sterke verhalen en praten we Afrikaans. Wat een grappig taaltje. Bijna geheel Nederlands, met wat andere spellingsregels.

Woensdag 5 mei - Tsitstikamma
Om 6 uur worden we gewekt voor onze laatste game drive. Wederom op zoek naar de cheeta, die we niet kunnen vinden, helaas. Maar wat we dan tegen komen, is minstens zo gaaf! In de verte zien we een leeuw! Als we er zijn, blijkt dat het een mannetje is die niet alleen is. Zijn vrouwtje loopt achter hem aan, daagt hem uit, speelt vertoppetje met hem. Samen stoeien ze en zien er erg verliefd uit. Wat romantisch! Ook zien we nog een witte neushoorn met een kleintje, olifanten, giraffen, buffels bij de drinkplaats bij onze lodge. Eenmaal terug aan de ontbijttafel lopen er zebra's voorbij. Zo mooi!
Dan is het echt tijd om dit paradijs weer te verlaten. We rijden naar Tsitsikamma, een natuurpark met grote groene bergen. We hebben een boshutje aan zee, met een grazend hertje voor de deur en bavianen die onze vuilnisbak plunderen. Op de rotsen liggen dassies in de zon.

Donderdag 6 mei - Tsitsikamma
We beginnen de dag met een boswandeling naar de touwbrug. Na een ontbijtje in de zon gaan we mountainbiken. Na daganlang zittend naar wild kijken, willen we even wat actiefs doen. Helaas duurt het 2 uur voordat we fietsen vinden, geregeld krijgen, een lekke band hebben, weer een andere fiets regelen en eindelijk op pad kunnen. De tocht is zo'n 25 km en precies op de helft slaat het weer om van 30 graden stralend heldere hemel naar 5 graden, regen en storm. Maar ach, wat maakt het eigenlijk uit of je nat bent van het zweet of de modder en regen?!

Vrijdag 7 mei - Oudtshoorn
Na nog een ochtend-boswandeling vertrekken we via Knysna naar Oudtshoorn. Onderweg komen we langs de hoogste bungydjumpplaats ter wereld, 216 meter. Best leuk om even te zien, van een afstandje. In Oudtshoorn verblijven we in de Riverside Lodge; onze eigen boomhut met open haard waar 6 buffels in zouden passen. Vandaag een beetje wandelen, stuisvogel eten en niets doen op ons balkon in de zon.
Morgen vertrekken we naar Gansbaai, een tocht van 400 km, waar de witte haaien op ons wachten... wordt vervolgd (of niet, haha!).

Dikke kus, JoBi

• 08 Mei 2010 - 09:11

Mirella:

Wow, wat een geweldig verhaal en mooie foto's. Geniet nog van deze vakantie en we wachten weer op het volgende verhaal/foto's.

Groetjes Mirella

• 08 Mei 2010 - 09:20

Petra.:

Wat een ongelofelijk mooi avontuur maken jullie weer mee.
    Hele mooie foto's en het reisverslag is heel erg boeiend en meeslepend, ik reis gewoon een beetje met jullie mee.
    Geniet van dit spannende avontuur, doe ik ook.
    Groetjes en veel liefs, Petra.

• 08 Mei 2010 - 10:32

Dwayne & Yana:

Wow fantastisch mooi

Leuk dat jullie het weer met ons willen delen :)

Zo benieuwd naar het witte-haaien-verhaal

Veel plezier!

Xxx

• 08 Mei 2010 - 12:06

Milou:

hey luitjes,
    wow wat gave vakantie hebben julie toch zeg. echt mooie foto's en ben ook weer erg benieuwd naar julie volgende reisverslag.succes en heel veel plezier nog daar.

liefs milou

• 08 Mei 2010 - 13:34

Riky & Jos:

Hallo jullie twee,
    Wat een gaaf verhaal en een gave foto's, jongens maar goed dat er camera's bestaan want zoveel moois is erg veel voor je eigen harde schijf. Nog vele mooie dagen gewenst.

Groetjes

• 08 Mei 2010 - 15:12

Karin:

Mooie beesten...nog mooiere ervaringen! Geweldig! Geniet er samen van en succes met die grote witte visjes ;-). X Karin

• 08 Mei 2010 - 16:07

Papsie:

Hoi globetrotters, ook hier is het weer genieten van jullie reisverslag en de prachtige foto’s. Kijken uit naar het avontuur met de haaien.
    Dikke kus van mamsie en mij.

• 08 Mei 2010 - 19:33

Chiel :

Hey Jobi , Al een hoop leuke dingen mee gemaakt en hele mooie foto's gemaakt dat gaat de goede kant op haha . Nog heel veel plezier en nog een fijne voortzetting van de reis . Groetjes Chiel...

• 09 Mei 2010 - 12:07

J+P:

Dit klinkt goed.
    Wat zullen jullie je af en toe klein voelen in deze prachtige wereld.
    Geniet en laat ons meegenieten.
    We volgen met plezier.

• 10 Mei 2010 - 06:53

Cock:

Wat ben ik jaloers als ik dat allemaal lees. Geniet maar lekker en gezond weer naar huis, groetjes Toos en Cock

• 12 Mei 2010 - 14:34

Chris:

Zo Bianca & Jochem,
    Het zit er bijna op ,wat een prachtige vakantie hebben jullie weer gehad.Safari met veel bezienswaardigheden en temp. verschillen maar ook extra verwend in de bush lodge prima toch.Goede reis terug en tot ziens.
    Groetjes Chris.