Rocky mountains & Calgary
Door: Jochem
Blijf op de hoogte en volg Jochem & Bianca
11 September 2011 | Canada, Calgary
’s Nachts kwamen we erachter, dat het vriest in de Rockies. Heel onverwacht natuurlijk. Aangezien er geen stroomvoorziening is op de meeste campings in Jasper en Banff konden we slechts beperkt gebruik maken van de verwarming van de camper. Met name Febe vond de vorst wat minder en kwam hierdoor 1 x per nacht bij ons opwarmen.
In de buurt van de camping waren er verschillende “trails” welke je kon wandelen. Hier bleek de draagzak beter van pas te komen dan de bugaboo. We hebben met wandelen dan ook de dag gevuld turend naar de landschappen, hopende op wild na de volgende bocht.
Tijdens een avondwandeling hebben we aan een rustig meer met zijn drieen staan turen over het water. Yes, toen hoorden we een wolf verschillende malen huilen. Gaaaf. Helaas liet hij zich niet zien.
Za 3 september; Jasper NP (camp Rampert Creek)
Voor vandaag was het doel om onder de Athabasca Gletsjer te staan. Dat hebben we dan ook gedaan. Als echte Nederlanders hebben we het verboden te betreden bord natuurlijk genegeerd. Zo kom je nooit onderaan de gletsjer. Het bord was met name bedoeld voor de commersie om een georganiseerde toer te ondernemen om de gletsjer op te lopen. Het leek ons niet direct verstandig om een gletsjer wandeling met een baby op de rug te ondernemen.
Onderweg hebben we zowaar wild gezien. Geen Grizzly, puma, wolf, zwarte beer, of zelfs geen eland of hert. Het waren de rocky mountain sheep.
Zo 4 september; Jasper NP – Banff (camp protection mountain)
Het was vandaag extreem druk door een nationale feestdag op maandag. De ene na de andere bus kwam voorbij. Aangezien Lake Moraine te boek zou staan als weinig toeristisch, zijn we daar naartoe gegaan in plaats van Lake Louise. Het leek Scheveningen wel, zo druk, verschrikkelijk.
Snel doorgereden de bush in op zoek naar geen mensen.
Ma 5 september; Banff (camp Two Jack Lakeside)
Deze dag zijn we heel vroeg weggereden in de hoop nog wat wild te zien. We lazen in het info blaadje, dat nabij camping two jack lakeside bij de stad Banff sterk werd aanbevolen om rond het meer enkel te lopen in groepen van minimaal 4 personen ivm bes-etende beren en dat je beren spray mee moest nemen. Dit was voor ons reden genoeg om naar deze camping te gaan. Met een beetje mazzel zouden we nog tegen een beer aan kunnen lopen. Helaas geen beer of bes gezien. Wel een schitterend landschap natuurlijk.
Febe heeft vandaag voor het eerst heel bewust rondrennende eekhoorntjes geobserveerd. Erg leuk om te zien. Verder enkel geflexed aan het meer.
In de avond hebben we nog een paar uur door de stad Banff gelopen.
Di 6 september; Banff – Calgary (camping mountain view)
Onderweg naar Calgary hebben we aan Ghost lake gelunched. Hier waren veel brutale marmotjes aanwezig, die erg dichtbij kwamen. Erg leuk om te zien.
In Calgary aangekomen zijn we bij een camping net buiten de stad aangekomen. Zodra je weer in de bewoonde wereld aankomt, waardeer je pas hoe mooi parken als Banff en Jasper eigenlijk zijn. Banff en Jasper zijn samen net zo lang als Nederland. Schitterende vergezichten, zonder dat je (buiten de weg en campings natuurlijk) ook maar enige vorm van bebouwing of cultivering tegenkomt.
Wo 7 september; Calgary (camping mountain view)
Vandaag zijn we dag doorgekomen door de binnenstad van Calgary te bekijken. We zijn hier de Calgary tower in geweest, hebben de stadstrein gebruikt, hebben in het olympisch park gechilled, hebben nog wat geshopped en een serieuze steak naar binnen geschoven.
Do 8 september; Calgary
Vandaag mochten we tot 11 uur de camper inleveren. Om 10:57 stonden we bij Cruise Canada. We hadden nog tijd over.
Aangezien onze vlucht pas om 22:00 ging hebben we de bagage gestald en zijn we met de stadtrein naar de Dierentuin van Calgary gegaan. Hier hebben ze namelijk ook Grizzlies en wolven. Hebben we ze toch nog gezien.
Na een uur vertraging en een verder een voorspoedige vlucht via London werden we in Amsterdam (inmiddels vrijdagavond) door Wout opgehaald. Erg fijn.
Bedankt voor jullie leuke reacties.
Bianca, Febe & Jochem
12 September 2011 - 11:07
Jos En Riky:
Mooi, mooi en een kleine meid die ook zichtbaar geniet. Bedankt voor de verslagen, tot de volgende.