Cienfuegos, Trinidad - Reisverslag uit Trinidad, Cuba van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu Cienfuegos, Trinidad - Reisverslag uit Trinidad, Cuba van Jochem & Bianca Havermans-Jansen - WaarBenJij.nu

Cienfuegos, Trinidad

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Jochem & Bianca

01 November 2007 | Cuba, Trinidad

Woensdag zijn we na het ontbijt vertrokken vanuit Playa Largo. We hebben het westen verkend en gaan nu steeds verder oostwaarts. We zijn op het punt gekomen dat we liever wél lifters meenemen, dan dat we het zelf uit moeten zoeken, wat ons veel tijd en kilometers scheelt. En de mensen zijn je nog dankbaar ook.

Vandaag rijden we via Cienfuegos naar Trinidad. Het centrum van Cienfuegos is zó opgeknapt dat het wel Disneyland lijkt. Als we aan komen rijden bij het park (José Marti), vraagt iemand of hij op onze auto mag passen. Dat hoeft niet, maar als we terugkomen van een rondje theater, cathedraal, museum en drukke straatjes, blijkt dat de emblemen van onze geweldige Atos gestolen zijn! Als dank dat die man niet op onze auto mocht passen??? We gaan in ieder geval snel verder en na een kijkje op een kerkhof met openstaande graven (heel spooky) gaan we naar Trinidad.

Een lifter geeft ons 60 km lang Spaanse les. Hij vertelt o.a. dat hij net 24 uur heeft gewerkt in een benzinepomp in Cienfuegos. Na 5 uur heeft hij een lift gekregen en morgenavond moet hij weer terugliften. 24 uur werken, 48 uur ´vrij´. We kunnen ons maar moeilijk voorstellen dat mensen zo leven.

De man brengt ons naar een casa particulare van vrienden. Als we onze verhalen van afgelopen week op internet hebben gezet, verkennen we Trinidad. Via smalle, scheve, kleurrijke straatjes lopen we over de keien naar boven. Op een terrasje horen we voor het eerst Nederlanders praten deze vakantie. We wandelen snel verder. Na het eten van een heerlijke gegrilde kreeft, gaan we naar las Ruinas del Teatro Brunet. Volgens onze reisbijbel moet hier een wervelende Afro-Cubaanse dansshow zijn, maar we krijgen een privéconcert van een traditioneel Son-bandje. Dit is minstens zo leuk. Wij doen een dansje en gaan na het kopen van hun cd naar huis.

Donderdag verslapen we ons 3 kwartier (nog geen nek-schouderpijn) en gaan na het ontbijt naar een wit zandstrand. Van snorkelen komt niets, omdat er bij de Cayman-eilanden een cycloon is. Het water is erg wild, dus we zien niets. Verder is het fotograveren onderwater veel en veel mooier met die roodfilter!

´s Avonds krijgen we gamba´s met knoflook en gaan we naar Casa de la Musica. Er is een salsaband op het kerkplein. Op een gegeven moment zijn er honderden mensen, waarvan er tientallen salsadansen. Ook wij doen even mee en kijken goed naar wat we nog moeten leren!

Vandaag vertrekken we naar Camaguëy. Doeidoei!

xx

• 03 November 2007 - 07:51

Marije:

Wat een avonturen allemaal! Geniet van iedere dag, want de dagen zullen wel voorbij vliegen...
    Groetjes, Marije

• 03 November 2007 - 13:52

Eugenie En Wout:

Hoi JoBi,

Waar dansles allemaal niet goed voor is. Toch geweldig dat je daar op die manier extra van kunt genieten. Je zult inderdaad je ogen uitkijken op de manier zoals ze het op Cuba dansen. Wij houden het maar bij Gent. Blijkbaar staat ook het culinaire leven jullie wel aan. Tot de volgende keer.

xxxxxxxx mamsie en papsie

• 04 November 2007 - 10:03

Paulien:

Wat is dit toch een geweldig medium, om jullie zo te kunnen volgen. Wij genieten ook op mee op deze manier. Ben benieuwd naar jullie geschoten plaatjes.
    Veel reisplezier.

• 06 November 2007 - 17:16

Nora,:

zo te lezen is het allemaal super gaaf!!
    xxx

• 07 November 2007 - 09:26

Chris:

Zo avonturiers,dat gaat prima als ik het zo lees,jullie zijn op de helft dus geniet ervan.Lekker eten ,duiken en cultuur opsnuiven,veel plezier.

Groetjes chris.